Știrea zilei

Nord-vestul Australiei, ameninţat de un ciclon

Un ciclon câştiga luni forţă în largul coastei din nord-vestul Australiei, ameninţând oraşul Broome cu rafale care ar putea atinge 125 de kilometri la oră, a informat Agenţia meteorologică australiană, citată de Agerpres.

Această furtună tropicală nu ar trebui să aibă niciun impact asupra incendiilor forestiere devastatoare cu care se confruntă Australia de luni de zile, care fac ravagii în principal în sud-estul imensei insule-continent.

Furtuna tropicală Blake, deja clasificată drept ciclon de categoria 1 – cu vânturi suflând cu 75 kilometri la oră – este aşteptată să treacă în categoria a doua marţi dimineaţă, când va lovi Broome, un oraş de 14.000 de locuitori.

ciclon-blake-australia

Agenţia meteorologică a solicitat populaţiei să ia măsuri în vederea sosirea ciclonului şi să pregătească în special kituri de urgenţă, conţinând lanterne, radiouri portabile, baterii de rezervă, alimente şi apă.

Meteorologii prognozează că furtuna va fi însoţită de precipitaţii foarte abundente. Autorităţile se tem de inundaţii în zonele de coastă ale regiunilor Kimberley şi Pilbara.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …