Știrea zilei

„Noi v-am votat, voi ne-ați trădat!”: Veteranii de război protestează în centrul capitalei | FOTO

Veteranii protestează în fața Guvernului. Ei au venit cu pancarte cu mesajele „Noi v-am votat, voi ne-ați trădat!”, „Pra mulți dintre voi au trădat acest popor!”, „Pe români nu-i mai vreți frați. La Moscova vă închinați!”.

Veteranii susțin că în cazul în care cerințele lor nu vor fi îndeplinite, vor organiza, pe 2 martie, proteste în toată țara. Acum au pornit spre Ministerul de Externe pentru a cere demisia lui Aureliu Ciocoi, în contextul declarațiilor acestuia precum că armata rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsarea de sânge. Oamenii care se află în fața coloanei țin în mâini portretele eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru. Acum au ajuns în fața Parlamentului.

S-a decis crearea Consiliului Național al Veteranilor, care solicită o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.

În cadrul adunării este citită o rezoluție prin care veteranii cer Guvernului crearea unui departament care s se ocupe de problemele acestora.

Manifestanții ce și demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, după declarația precum că armata rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsarea de sânge. Menționăm că veteranii s-au adunat cu scopul de a crea o uniune a veteranilor din Republica Moldova. Într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții grupului de inițiativă au declarat că la adunare va fi adoptată și o rezoluție cu revendicările veteranilor, care va fi înaintată Guvernului.

radiochisinau.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grav accident în lanț la Cojușna: Un șofer a murit la spital

Trei mașini au fost grav avariate, iar un bărbat a murit, în urma unui accident …