Știrea zilei

Noi troleibuze vor fi puse în circulație în Capitală | VIDEO

Începând cu luna septembrie, alte 10 troleibuze cu camere de bord vor fi puse în circuit. Potrivit Regiei Transport Electric, de această dată, unitățile de transport vor fi datate cu 6 camere de supraveghere și nu cu 4, cum este în prezent. De asemenea, noile vehicule vor fi cu mult mai dotate, spun responsabilii.

În Atelierul de reparații și asamblare al „Regiei Transport Electric din Chișinău” este mare aglomerație. Asta deoarece, asamblarea noilor troleibuze este pe ultima sută de metri. Unitățile de transport vor fi echipate cu aparate de aer condiționat, prize USB pentru pasageri și șase camere de supraveghere video – 4 camere vor fi în interior, iar alte două la rețeaua de contact.

IURIE BOICO, tehnolog ”RTEC”:

„Aceste troleibuze sunt de ultimă generație. Cu ajutorul acestor video camere, șoferul are comodități în vizualizarea situației din salonul troleibuzului cu pasagerii, îmbarcarea și debarcarea oamenilor. Plus la aceasta, se văd toate situațiile dificile din fața troleibuzului, din spatele lui.”

Astfel, șoferii care vor avea norocul să se urce la volanul acestor troleibuze vor putea monitoriza situația direct de pe un monitor.

IURIE BOICO, tehnolog ”RTEC”:

„În cabină se află monitorul grafic pe care se indică situația pentru vizualizarea șoferului. Monitorul se împarte conform numărului de video-camere.”

Specialiștii ne promit că și pe viitor situația se va îmbunătăți în transportul public.

IURIE BOICO, tehnolog ”RTEC”:

„La moment, tot ce se face se face spre îmbunătățirea calității deservirii pasagerului. Toate lucrările care duc la comoditatea pasagerului vor fi implementate și pe viitor.”

Pe lângă aceste zece troleibuze, care urmează să circule din luna septembrie pe străzile capitalei, municipalitatea promite că până la sfârșitul acestui an vor fi asamblate încă alte zece unități de transport. Costul unui asemenea troleibuz este peste 160 de mii de euro. În prezent, pe străzile Chișinăului circulă zece troleibuze cu sistem de video monitorizare. Acestea circulă și pe drumurile din suburbiile Chișinăului, în special spre Ialoveni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …