Știrea zilei

Noi taxe pentru achiziționările din străinătate | VIDEO

Va trebui să fiți mai precauți atunci când cumpărați produse din străinătate, pentru că autoritățile intenționează să monitorizeze valoarea acestora. Ministerul de Finanțe a propus mai multe modificări ale legislație, care vor afecta amatorii de comenzi din străinătate.

Noul proiect, propus de către Ministerul Finanțelor, presupune că dacă valoarea achiziționării va depăși prețul de 200 de euro, va trebui să achitați TVA în funcţie de valoarea impozabilă a mărfurilor. În cazul în care produsele cumpărate de dumnevoastră vor fi destinate pentru comercializare, indiferent de valoarea coletului – veți fi nevoiți să achitați TVA.

Totodată, mărfurile care vor fi destinate pentru uz propriu și valoarea totală a acestora nu va depăși suma de 200 de euro vor fi scutite de accize. Autorii proiectului susțin că prin modificările respective se urmărește ajustarea graduală la practicile UE, unde plafonul valoric aplicat asupra trimiterilor respective constituie 22 de euro. Noua măsură va intra în vigoare de la data de întâi ianuarie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Banca Mondială oferă Chișinăului 92 de milioane de euro

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat astăzi o finanțare în sumă de 92 …