Știrea zilei

Noi proteste în Paris. Turnul Eiffel şi alte obiective turistice vor fi închise

Autorităţile franceze au anunţat joi că mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, vor fi închise sâmbătă din cauza protestelor anunţate de mişcarea „Vestele galbene”, relatează France 24, potrivit Mediafax.

Pe lista obiectivelor turistice care vor fi închise se numără şi Muzeul Orsay, cele două opere şi Grand Palais. Decizia de a închide zeci de obiective turistice şi magazine a fost luată ca măsură de precauţie, după ce protestatarii au distrus săptămâna trecută o parte din Arcul de Triumf.

„Nu ne putem asuma riscuri când cunoaştem ameninţarea”, a declarat Franck Riester, ministrul Culturii din Franţa.

Poliţia din Paris le-a cerut mai multor proprietari de magazine şi restaurante din zona Champs Elysees şi Bastille să închidă sâmbătă, pentru a evita orice fel de incident. De asemenea, autorităţile locale din 15 zone din jurul Parisului au fost rugate să elimine orice obiecte de pe străzi care ar putea fi folosite drept proiectil.

mediafax.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Responsabilii serviciilor municipale din Orhei: șeful interimar al Inspectoratului de Poliție refuză să colaboreze în lupta comună cu noul coronavirus | VIDEO

Îmbulzeală, nervi și risc sporit de infectare cu noul coronavirus. Se întâmplă în centrul municipiului …