Știrea zilei

Noi detalii despre tragedia de la Hâncești | VIDEO

ANSA vine cu noi detalii, privind cazul de intoxicație a celor două fetițe din Hancesti. În urma investigațiilor, s-a confirmat că a fost folosit un medicament de uz veterinar, Diazinon 60 %. Soluția a fost procurată de către mama uneia dintre fetițe de la o farmacie veterinară cu un an în urmă, pentru tratarea unor capre, de paraziți externi. Dar, contrar indicațiilor  medicale, în 2018 mama ar fi folosit produsul pentru tratarea pediculozei la fiicele sale.

La data de 27 august, fetițele au găsit restul produsului și l-au aplicat singure pe cap, cu supradozări evidente, fapt ce a produs o intoxicație gravă. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor atenţionează despre inadmisibilitatea utilizării medicamentelor de uz veterinar la  oameni.

Diazinonul este un produs toxic. Înaintea utilizării, deținătorii de animale trebuie să citească atent  eticheta și prospectul de utilizare.

ANSA menţionează că s-a format un grup de lucru, care s-a și deplasat la faţa locului, pentru  efectuarea anchetei în scopul investigării cazului.

Amintim că două copile din satul Crasnoarmeiscoe, Hâncești, s-au spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită în medicina veterinară, pentru a scăpa de paraziți externi. La scurt timp după ce au intrat în contact cu substanța toxică, copilele au acuzat stări de rău – vomă, amețeală și dureri la  nivelul gâtului.

Una dintre ele a decedat la spital. Actualmente, micuța rămasă în viață se află la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Potrivit medicilor, starea acesteia este stabilă. Fetele erau vecine, iar  mamele ambelor copile se află peste hotare la muncă.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este …