Știrea zilei

Noi detalii despre dosarul penal în care este vizat deputatul Sergiu Sîrbu

Vladimir Voronin este politicianul care a depus denunțul la Procuratura Anticorupție (PA) pe numele lui Sergiu Sîrbu, în care democratul este bănuit de tentativă de corupere activă. Voronin îl acuză pe Sîrbu că ar fi încercat să corupă cu 300.000 de euro pe Elena Bodnarenco, fostă deputată comunistă, ca aceasta să adere la Partidul Democrat (PD). Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune, scrie Zdg.md.

Potrivit lui Vladimir Voronin, denunțul a fost făcut la sfârșitul anului 2019.

„Eu sunt unul dintre cei care a semnat acel denunț. Am cerut să se verifice cum el a încercat să corupă una dintre deputatele noastre ca să treacă la PDM. (…) Atunci când aceștia au reușit să cumpere cei 14 parlamentari comuniști, au rămas încă 17, inclusiv eu. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toți în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a declarat fostul președinte al R. Moldova.

Anterior, ex-deputata comunistă, Elena Bodnarenco a declarat că un deputat din Partidul Democrat ar fi încercat să-i propună bani și funcții pentru familia sa, pentru a părăsi PCRM-ul, însă aceasta a refuzat. Contactată de Ziarul de Gardă cu câteva zile în urmă, fiind audiată repetat de CNA, Bodnarenco nu a rostit vreun nume în acest sens.

După declarațiile lui Vladimir Voronin într-o postare pe Facebook, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, îl acuză pe Vladimir Voronin de „declarații emotive și pline de neadevăr”.

„După declarațiile emotive și evident, fără pic de adevăr, al președintelui Voronin nici nu mai știu ce să cred.
Straniu că domnul Voronin s-a trezit peste mulți ani pentru a se răzbuna prin metode atât de iresponsabile, chiar dacă, omenește, îi pot înțelege supărările personale.
Indiferent de câte acuzații false vor mai fi debitate în spațiul public eu oricum nu-i port pică și îi doresc multă sănătate!”

Amintim că, Sergiu Sîrbu a fost audiat, în data de 28 ianuarie 2020, la Procuratură într-un dosar penal deschis pe numele său. Democratul a declarat că este bănuit de corupere activă, după ce un politician a făcut un denunț în acest sens. Sîrbu a refuzat să spună despre cine este vorba precizând doar că este un „dosar profund politic”.

Sergiu Sîrbu, după audieri: Un dosar politic, la baza căruia se află un denunț făcut de un politician | VIDEO Update

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarațiile avocatului Iulian Balan cu privire la presiunea guvernării asupra justiției și judecătorilor în dosarul lui Ilan Șor