Știrea zilei

Noi detalii despre cum a derulat și a fost clasat dosarul penal al soțului Olesei Stamate | VIDEO update

Noi detalii despre cum a derulat și a fost clasat dosarul penal al soțului Olesei Stamate – Gheorghe Stamate, administratorul ERICSSON TELECOMUNICATIONS SRL, au fost publicate de portalul scheme.md. Potrivit publicației, ministrul Justiției ar fi „reformat” dosarul penal al soțului. Contactată de postul nostru de televiziune, Olesea Stamate a negat informațiile apărute în presă.

Sursa citată scrie că ministrul Justiției, Olesea Stamate, a venit cu o reacție, după ce scheme.md a dat publicității modul în care a derulat și a fost clasat dosarul penal al soțului Olesei Stamate – Gheorghe Stamate, administratorul ERICSSON TELECOMUNICATIONS SRL. Deși Gheorghe Stamate ar fi fost scos de sub urmărire în 2017, Olesea Stamate, nu a menționat că dosarul a fost clasat totuși la 9 iulie 2019, adică la o lună după la învestirea Guvernului Sandu și numai după 2 săptămâni de la depunerea jurământului de către ministrul Stamate. Contactată de
săptămâni de la depunerea jurământului de către ministrul Stamate. Contactată de noi, ministrul ne-a comunicat următoarele:

OLESEA STAMATE, ministrul Justiției: Soțul a fost scos de sub urmărire penală încă în 2017. Întrebați procurorii de ce au ținut dosarul încă doi ani după, în lipsa de probe.

Așadar în 2016, ex-directorul adjunct al CNA, Cristina Țărnă l-a denunțat pe soțul actualului Ministru al Justiției pentru acte de corupție. În linii mari, la baza acelui denunț a stat o licitație publică și dorința lui Gheorghe Stamate de a câștiga licitația pe orice cale. Oamenii legii au pornit un dosar penal pe marginea acțiunilor descrise în denunțul Cristinei Țărnă, referitor la soțul lui Stamate, administrator al ÎCS ERICSSON TELECOMUNICATIONS SRL, dosarul lui Stamate care a ajuns în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Ministrul justiției Olesea Stamate a fost cap de afiș al mai multor știri din momentul investirii Guvernului Sandu. Numele acesteia a fost pomenit în contexte diferite: de la automobilul de lux marca Porsche cu care s-a afișat în public și dosarul penal al soțului său, până la implicarea tatălui în maltratarea protestatarilor din 7 aprilie 2009.

Procuratura Anticorupție a venit cu o explicație pe marginea cazului, la solicitarea Ziarului de Gardă. Șeful PA spune că dosarul penal în cadrul căruia soțul ministrei Justiției a fost scos de sub urmărire penală încă în 2017, a fost clasat de procurori abia în iulie curent, deoarece la această dată au fost epuizate „toate căile pentru administrarea altor probe”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …