Știrea zilei

Noi detalii despre copilul rănit la cap la o grădiniță din raionul Telenești | VIDEO

Noi detalii despre micuțul care s-a ales cu o lovitură la cap în timp ce se afla la grădinița din satul Văsieni, raionul Telenești. Echipa noastră de filmare a vorbit cu mama copilului care spune că este vorba de un incident nefericit și că administrația nu ar avea nicio vină. Scandalul a pornit pe rețelele de socializare, după ce o rudă a familiei a descris incidentul ca fiind unul grav și a acuzat directoarea grădiniței că încearcă să mușamalizeze cazul.

Sensibilizați de cazul răsunător făcut public pe rețelele de socializare, echipa noastră de filmare s-a deplasat în satul Văsieni, raionul Telenești, unde a discutat cu mama micuțului. Femeia ne-a spus însă că situația a fost prezentată în mod exagerat și că, de fapt, nu are nicio pretenție la administrația grădiniței.

MARIA, mama copilului: „Cerere la poliție nu am scris. Noi nu am știut. Educatoarea și directoarea nu sunt vinovate deloc. Mie Bogdan singur mi-a zis: „Mama, eu singur m-am lovit cu capul de calorifer”.

Același lucru ne-a spus și copilul.

BOGDAN: „M-am lovit de calorifer.

-Te-a împins sau nu cineva?

-Nu.

Am luat legătura și cu directoarea instituției, care ne-a povestit cum s-a întâmplat totul.

Potrivit ei, micuțul, în timp ce se juca, s-a împiedicat de un scaun și a căzut, lovindu-se cu capul de un calorifer.

MARIA CUCERVA – director grădinița din satul Văsieni, raionul Telenești: „Sora medicală a venit repede, îndată și i-a prelucrat rana. Nu l-a izbit niciun copil, el singur spune. A fost poliția și ambulanța nu l-au luat, nu trebuia de cusut, e doar o zgârietură. Ambulanța nu l-a luat la spital, i-a pus pansament și gata.”

Totodată, Elena Băietrău, secretarul de presă al Inspectoratului de Poliție Telenești, ne-a declarat că oamenii legii au fost și ei la grădiniță și au ajuns la concluzia că este vorba de un incident nefericit. Cazul a ajuns în atenția publicului, după ce o rudă a familiei a scris pe rețelele de socializare că, de fapt, micuțul a fost lovit de educatoare, iar administrația grădiniței ar fi încercat să ascundă cazul.

Precizăm că, în prezent, copilul se simte bine, însă va rămâne acasă o perioadă până se va recupera complet.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un medic a fost răpus de Covid-19: „Și-a dedicat peste 40 de ani salvând viețile a mii de copii”

Încă un medic a fost răpus de noul tip de coronavirus. Este vorba despre Profesorul …