Știrea zilei

Noi detalii despre cazul pacientului fugar infectat cu COVID-19

Au apărut noi informații despre bărbatul infectat cu COVID-19 care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Dânsul ar fi avut primele simptome încă din data de 19 martie, însă a fost dus la Spitalul raional Ialoveni, iar apoi trimis acasă, după ce medicii l-au diagnosticat cu pneumonie, transmite deschide.md.

Nicolae Florea, pacientul infectat cu COVID-19, este pastor la biserica evanghelică din localitatea Dănceni și tatăl a trei copii.

Contactată telefonic, primarul localității Dănceni, Victoria Butuc – Guranda, ne-a spus că în data de 19 martie bărbatul a solicitat intervenția unei ambulanțe la domiciliul, după ce i s-ar fi făcut rău. Dânsul a fost transportat la Spitalul Raional Ialoveni, unde a fost diagnostica cu pneumonie și trimis să urmeze tratament la domiciliu.

„Bărbatul a fost sub supravegherea medicului de familie, însă a fost și pe la poștă. Acum medicul și poștărița sunt izolate”, ne-a mai spus primarul localității Dănceni.

Victoria Butuc – Guranda a ținut să menționeze că a doua oară bărbatul a fost luat de ambulanță în data de 25 martie, iar în data de 26 martie administrația publică locală a fost informată despre faptul că bărbatul a fost testat pozitiv cu COVID-19.

De altă parte, sursele Deschide.MD, ne-au spus că în data de 19 martie, bărbatul a solicitat ambulanța pe motiv că se simțea rău și avea febră. Medicii i-au administrat injecții și i-au spus că în caz că se va simți mai rău să se adrese la medicul de familie.

A doua zi, în data de 20 martie, bărbatul s-a dus la medicul de familie unde a fost examinat și i-a prescris un tratament la domiciliu. Acesta s-a adresat la medicul de familie din localitate și în data de 21 martie, tot în aceeași zi s-a dus și la medicul din orașul Ialoveni care deasemenea i-a prescris alt tratament la domiciliu.

Ulterior, din data de 22 martie, starea sa de sănătate era fără nicio schimbare și a stat două zile izolat în casă, până în data de 24 martie, iar în data de 25 martie, în jurul orei 11:45, a fost luat de o ambulanță și dus la spitalul Toma Ciorbă, unde în data de 26 martie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Amintim că bărbatul infectat cu COVID-19 că noaptea trecută, în jurul orei 02:45, a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Clinic Republican. Dânsul ar fi luat un taxi și s-a deplasat până la o stație PECO din apropierea localității sale. Poliția a mers la el acasă, însă nu l-au găsit, iar acum interprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica locul aflării acestuia.

Dimineața veți elimina un ghemotoc de paraziți, dacă seara luați o lingură de…

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-05-20