Știrea zilei

Primar al satului Kairaklia, Nicolai Caracaș, a început să-și îndeplinească promisiunile făcute în timpul campaniei electorale | VIDEO

Învingătorul din primul tur al alegerilor locale din partea Partidului Politic ”ȘOR” la funcția de primar al satului Kairaklia – Nicolai Caracaș, nu a mai așteptat numirea sa oficială în funcție, ci a început imediat să-și îndeplinească promisiunile făcute în timpul campaniei electorale. Primul lucru de care s-a apucat a fost iluminatul stradal, însă nu a uitat nici de transportul public. Pentru optimizarea acestuia și crearea unor noi rute, la Kairaklia au fost invitați experți din Orhei.

Lucrările sunt în plină desfășurare chiar de la primele ore ale dimineții: o echipă de specialiști inspectează suporturile și verifică starea tehnică a lămpilor. Urmează elaborarea planului de proiectare și cel al costurilor estimative iar ulterior va fi dat startul lucrărilor de instalare a iluminatului stradal.

NICOLAI CARACAȘ, primarul reales în satul Kairaklia din partea Partidului Politic „ȘOR”: „Noi a promis că ne vom apuca de lucru imediat după alegeri și iată ne ținem de cuvânt. Pentru început, vor fi, evident, străzile principale, iar apoi, treptat, vom trece la străzile adiacente și cele mai puțin importante. Planificăm să iluminăm tot satul în proporție de 100%”.

În total, în Kairaklia vor fi instalate peste 200 de lămpi „LED”. Potrivit lui Nicolai Caracaș, toate lucrările de iluminare vor fi finalizate în decurs de o lună. Dar aceasta nu este singura veste bună pentru săteni. La inițiativa noului primar din Kairaklia, pentru aceste lucrări au fost consultați
specialiști din cadrul întreprinderii municipale „Orhei-Transport”.

ANDREI BOSTAN, directorul întreprinderii municipale «Orhei -Transport»: „Am venit să vedem ruta Kairaklia – Taraclia și să-l ajutăm să organizeze întreprinderea municipală, care va fi implicată direct în transportul pasagerilor din Kairaklia până în Taraclia”.

Sătenii au fost extrem de entuziasmați de noua rută și sunt mulțumiți de această realizare a primarului.

„Obligatoriu, foarte tare ne dorim, pentru că ne este foarte dificil să ajungem până în raion. Ne dorim pentru că noi nu avem spitale sau farmacii aici și suntem nevoiți să mergem în raion în caz de necesitate”.

„Avem mare nevoie de această rută, noi am luptat pentru ea, am muncit și am votat”.

Potrivit noului primar ales, alegerea specialiștilor nu este întâmplătoare. Asta pentru că Orhei este singurul oraș din republică în care circulă autobuze specializate noi, care transportă călătorii în perimetrul orașului. Mai mult, orașul are o experiență unică în organizarea întregii logistici rutiere.

NICOLAI CARACAȘ: „Ne este foarte interesantă această experiență și, evident, am decis să invităm specialiști care să ne arate cum putem repeta aici experiența lor, în condițiile noastre”.

Nicolai Caracaș este convins că buna colaborare cu autoritățile municipale din Orhei va aduce plus valoare satului Kairaklia și nu se va limita doar la realizarea unui singur proiect. Locuitorii satului și-au dat votul pentru candidatul partidului ”ȘOR”, convinși că anume această formațiune politică își respectă promisiunile date și cred că noul primar le va face localitatea la fel de frumoasă și confortabilă, așa cum Ilan Șor și echipa sa a făcut în municipiul Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …