Știrea zilei

Niciun dosar nu a fost înregistrat la concursul pentru funcția de procuror general

Niciun dosar nu a fost înregistrat la concursul pentru funcția de procuror general lansat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) încă pe 9 august deși au trecut trei săptămâni.

Perioada de aplicare la concurs este deschisă până pe 10 septembrie 2019. Până atunci, interimatul funcției este asigurat de către Dumitru Robu, scrie realitatea.md.

Întrebat dacă-și va depune candidatura pentru funcția de procuror general deja, acesta a răspuns: „Cunoașteți foarte bine prevederile legale, care nu-mi permit, ca membru al Consiliului”.

Amintim că, potrivit actualelor prevederi legale, candidații la funcția de procuror general trebuie să posede o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror.

O altă condiție este ca, în ultimii trei ani, până la anunțarea concursului, să nu fi fost membru și sau să nu fi desfășurat activități cu caracter politic în cadrul unui partid politic. Încă o condiție este ca, în ultimele șase luni, să nu fi deținut calitatea de membru al CSP.

Fostul procuror general, Eduard Harunjen, și-a dat demisia pe 11 iulie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 142 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

Alte 142 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. …