Știrea zilei

News Alert! Trei cazuri de COVID-19, confirmate la Hâncești. Un sat întreg intră în carantină

Satul Bălceana din raionul Hâncești intră în carantină începând cu ora 16-00. Potrivit primarului localității, Iurie Pasat, la moment sunt confirmate trei cazuri de COVID-19, scrie deschide.md.

Amintim că o femeie a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 după ce a venit acum 10 zile din Italia, însă nu s-a autoizolat pentru perioada de 14 zile, așa cum prevăd normele sanitare. Sora ei a fost spitalizată la Chișinău cu simptome de răceală.

Amintim că femeia din Bălceana, Hâncești, infectată cu Coronavirus a revenit în R. Moldova pe 3 martie 2020. Aceasta a avut câteva zile febră, ulterior a fost internată la Toma Ciorbă, în aceeași zi externată, la câteva zile a fost internată din nou și depistată pozitiv cu Coronavirus.

Femeia s-a aflat în provincia Milano în perioada 15 mai 2019 – 3 martie 2020 , atunci când a venit la Chișinău cu un avion de pe ruta Bergamo – Chișinău. Persoana respectivă acuza pe 7 martie febră 37,5, cefalee cu semne de pneumonie. După ce s-a adresat la medicul de familie, a fost internată la spitalul Toma Ciorbă – pe 11 martie 2020, fiind externată în aceeași zi.

Totuși, a doua zi după ce a fost externată, starea de sănătate a femeii din Bălceana s-a agravat și a fost internată din nou la „Toma Ciorbă”, unde s-a confirmat faptul că este infectată cu Coronavirus.

Specialiștii au stabilit că cercul de persoane cu care respectiva femeie ar fi avut contact este de 10 persoane, care deja s-ar afla în regim de autoizolare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetățenii revoltați de închiderea Orheiland-ului

Cetățenii revoltați de închiderea Orheiland-ului Опубликовано Televiziunea Centrală Суббота, 11 июля 2020 г.