Știrea zilei

News Alert! Încă 6 cazuri de coronavirus, confirmate în Moldova

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 16 martie, 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. În total, în Republica Moldova sunt 29 de persoane infectate cu Covid-19, scrie unimedia.info.

„Avem 29 de cazuri. 15 sunt de import, 14 sunt transmitere locală. Pe parcursul zilei de astăzi în baza testelor efectuate avem 6 cazuri noi, 2 sunt de import de persoanele care au revenit din Marea Britanie, iar 4 de transmitere locală”, a spus ministra.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.

Pe 14 martie, autoritățile au anunțat teste pozitive pentru alte două persoane revenite din Marea Britanie și Franța, dar și un caz de transmitere locală, în total, bilanțul celor infectați cu coronavirus în Moldova ajungând la 12.

Pe 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus. Totodată, Cabinetul de miniștri a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămâni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …