17 septembrie 2019, marți
Știrea zilei

NAVA SCUFUNDATĂ ÎN DUNĂRE, SCOASĂ DIN APĂ. CORPURILE ALTOR PATRU VICTIME, RECUPERATE | VIDEO UPDATE

După aproape două săptămâni de la scufundarea navei Hableany în Dunăre, la Budapesta, echipele de salvare ungare au scos epava vasului la suprafață, iar odată cu ea – și corpurile neînsuflețite a altor 4 persoane care se aflau pe navă în momentul tragediei.

O macara acvatică a extras vasul din râu. Autorităţile ungare au declarat că în timpul operaţiunii de salvare au fost pregătiți să prevină eventuala scurgere în Dunăre a celor 1400 de litri de motorină aflată în rezervorul navei.

Scafandrii au recuperat încă patru cadavre din epava pe jumătate scufundată. Unul dintre ele este, probabil, al căpitanului vasului. Nava de agrement Hableany, cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai, după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian Viking Sigyn, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti.

În total, până în prezent au fost recuperate corpurile a 23 de victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte cinci persoane date dispărute şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Unul din fiii lui Osama bin Laden a fost ucis într-o operaţiune antiteroristă americană în Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat sâmbătă uciderea militantului terorist Hamza bin Laden, fiul …