4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Năstase, obligat să aducă scuze publice și să scoată crucifixul din sediul MAI | VIDEO

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va trebui să aducă scuze publice și să scoată crucifixul pe care l-a instalat în sediul MAI. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității. Liderul PPDA nu a răspuns la telefon, dar nici la mesajele noastre, pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Potrivit Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, expunerea simbolurilor religioase în instituțiile publice transmite indirect mesajul precum că toți angajații instituției împărtășesc o anumită religie, ceea ce ar putea deranja din punct de vedere spiritual și emoțional alți angajați ai ministerului, care împărtășesc alte religii. Astfel, prezența simbolurilor religioase în instituțiile publice în care interacționează persoane cu viziuni diferite nu ar trebui să fie acceptată. În această ordine de idei, Consiliul a stabilit că fapta lui Andrei Năstase reprezintă instigare la discriminare pe criterii de convingeri, acesta urmând să aducă scuze publice, iar MAI va înlătura simbolistica religioasă din holul instituției.

Responsabilii de la Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității nu au dorit să ne ofere mai multe detalii pe marginea acestui caz.

Amintim că pe data de 5 septembrie 2019, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne pe atunci, a inaugurat un crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne, cu scopul de a ocroti acțiunile ce vor fi săvârșite de către Ministerul Afacerilor Interne. Inaugurarea crucifixului a stârnit reacții adverse pe rețelele de socializare. Fostul premier, Ion Sturza, a scris că ”Hristos e în sufletul nostru, nu pe pereții unei instituții unde păcatul e la ordinea zilei”, iar autorul blogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”, Ion Andronache, a scris că un asemenea eveniment este ipocrit, iar prin asemenea gest Năstase a vrut să câștige simpatia creștinilor ortodocși din țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”