29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Năstase l-a acționat în judecată pe Dodon

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, l-a acționat în judecată pe șeful statului Igor Dodon, acuzându-l pe acesta de denigrare, scrie cotidianul.md.

Năstase a fost întrebat miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune, dacă a fost audiat la Procuratură în legătură cu acuzațiile pe care le lansase anterior la adresa sa președintele Igor Dodon, privind continuarea unor presupuse scheme de contrabandă la Ministerul Afacerilor Interne. El a spus că nu a fost citat, ba mai mult chiar, l-a acționat în judecată pe Dodon pentru denigrare.

„Mâine am de gând să mă duc la Procuratură să mai depun un denunț. L-am acționat atunci în judecată în civil pentru denigrare și l-am denunțat poliției să-l sancționeze contravențional pe aspectul denigrării mele”, a declarat Andrei Năstase.

La sfârșitul anului trecut, președintele Igor Dodon l-a acuzat pe Andrei Năstase că ar fi încercat să „preia o parte din schemele lui Plahotniuc”.

„Știa jumate de oraș chiar și video mi s-a spus că este, că ar fi luat bani. Eu i-am spus prim-ministrei Maia Sandu să fie mai atentă. Despre asta știu și mai mulți ambasadori. Năstase e cea mai mare dezamăgire a partenerilor din vest. Cum omul a ajuns la putere și-a arătat adevărata față. Știu mulți oameni din Chișinău. Poate la o anumită etapă vor apărea dovezi. Informația nu e de la SIS. Timpul va arăta”, declara atunci Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alegeri Hâncești: PUN își retrage candidatul

Partidul Unității Naționale anunță că își retrage candidatul pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, …