1 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Năstase promite să îl atace în judecată pe fostul său partener de alianță: De ce ți-e frică, de aia nu scapi | VIDEO Update

Dodon, de ce ți-e frică, de aia nu scapi! Este avertizarea lui Andrei Năstase, care, într-o postare pe Facebook, a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Igor Dodon.  Reacția liderului PPDA vine după ce șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că Năstase ar fi preluat unele scheme de-ale lui Vladimir Plahotniuc, atâta timp cât s-a aflat în fruntea MAI.

De cealaltă parte, președintele susține că nu îi este frică dacă va fi acționat în judecată. Apelată de reporterii noștri, șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

În postarea sa, Andrei Năstase precizează că nu va mai tolera „manipularea prin minciună și atacurile la persoană” și a anunțat că va cere să i se facă dreptate în instanțele de judecată.

ANDREI NĂSTASE, președinte PPDA: ”Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari. (…) Așa cum am avertizat public anterior că vor fi dați în judecată toți, dar absolut toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei, îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare.”

Menționăm că, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Igor Dodon a declarat că Andrei Năstase ar fi vrut să preia schemele lui Vladimir Plahotniuc și că despre asta „știe jumătate de oraș, oameni de afaceri cu care el vorbea”.

Potrivit lui Dodon, după plecarea lui Plahotniuc, sistemul judecătoresc s-a împărțit în două tabere, una dintre ele încercând să se supună blocului ACUM.

Mai mult, șeful statului a spus că ar exista și un video în care Năstase ia bani de la cineva și despre aceste acțiuni cunosc și ambasadorii acreditați la Chișinău. „Năstase este, de fapt, cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest”, a subliniat acesta. Igor Dodon a punctat că nu îi este frică dacă va fi acționat în judecată de Andrei Năstase, lăsând să se înțeleagă că ar putea să apară și dovezi în susținerea afirmațiilor sale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Solicitare către Procuratura Generală: Patru socialişti ar putea fi traşi la răspundere penală | VIDEO

Doi parlamentari din partea Partidului Acțiune și Solidaritate cer tragerea la răspundere a patru deputați …