Știrea zilei

Năstase este sigur că va câștiga alegerile: „Dacă Dodon pune stăpânire pe Chișinău, îmi iau valiza și plec” | VIDEO

Îmi iau valiza și plec, dacă Dodon pune stăpânire pe capitală. Asta promite să facă, candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, la șefia capitalei. El a lansat aceste declarații la o întâlnire electorală. La rândul său, socialistul Ion Ceban i-a amintit colegului de alianță de înțelegerea pe care o au care îi obligă să nu se critice atât timp cât există un acord de colaborare între ei.

Contracandidatul său, socialistul Ion Ceban nu a răspuns la telefon pentru o reacție.

Deși sunt într-un acord de neagresiune și au evitat să se confrunte direct în dezbaterile electorale, Andrei Năstase lansează noi atacuri la adresa partenerilor de coaliție. De această dată, el vorbește despre pericolul pe care îl prezintă socialiștii, dacă ajung la conducerea primăriei Chișinău.

ANDREI NĂSTASE: „Dacă, Doamne fereşte, vine Dodon şi pune stăpânire pe Chişinău, e grav. Mai bine îmi iau valiza şi plec, decât să revin la orice minister. Pentru că ştiu ce se va întâmpla, ne vom prăbuşi.”

La aceeași întâlnire electorală, Năstase a lăsat să se înțeleagă că socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău ar fi corupți.

ANDREI NĂSTASE: „Veneau oamenii şi se plângeau. Ieșeau consilierii socialişti, zdruncinau un pic de gard până cădeau nişte euraşi (n.r. euro) de acolo, plecau şi construcţia continua. Asemenea practici vor fi lichidate”.

„Eu niciodată nu mi-am permis în această campanie să aduc vreo acuzație cuiva din colegii din blocul ”ACUM”. Voi respecta acest acord până când el va funcționa între noi. În ceea ce ține de construcțiile ilegale, noi am fost singurii care am luptat împotriva lor. În cazul în care cineva încalcă legea în acest sens, sunt instituțiile abilitate care trebuie să investigheze aceste situații, iar dacă cineva este vinovat să răspundă conform legii.”, se spune în comentariul lui Ion Ceban, expediat redacției noastre de către purtătorul său de cuvânt.

Nu este pentru prima dată când Năstase critică partenerii de la putere. Anterior, Igor Dodon dar și unii deputați socialiști, după ce au criticat dur activitatea celor din Blocul ACUM, i-au îndemnat să înceteze atacurile reciproce.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Armata Națională iese în stradă. Igor Dodon a semnat decretul

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul care permite militarilor Armatei Naționale să participe la …