Știrea zilei

Năstase: Dacă câștigă socialiștii, țara asta nu are viitor! | VIDEO Update

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, este candidatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS la alegerile pentru Primăria Capitalei. Anunțul a fost făcut chiar de Andrei Năstase, care a confirmat astfel declarația făcută recent de premierul Maia Sandu. În acest context, Năstase a transmis un mesaj cetățenilor, prin intermediul unei emisiuni televizate, prin care îi îndeamnă să se consolideze, pentru a atrage toate forțele democratice europene, astfel încât „socialiștii să nu aibă nicio șansă de a câștiga acest scrutin”.

Ca reacție, pretendentul socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a scris pe facebook că el va candida, indiferent de decizia blocului ACUM.

„Noi pur și simplu nu avem dreptul să pierdem aceste alegeri, iar pentru a le câștiga, trebuie să fim uniți”, declară Andrei Năstase.

Potrivit lui, va fi o mare problemă dacă scrutinul pentru fotoliul de primar al capitalei va fi câștigat de socialiști.

ANDREI NĂSTASE, ministrul Afacerilor Interne: „Dacă câștigă socialiștii, republica asta nu are viitor. Dacă socialiștii mai câștigă și capitala, Republica Moldova e sortită eșecului. De asta, absolut toți trebuie să înțeleagă că scrutinul din 20 octombrie este vital pentru capitală și pentru Republica Moldova,” spune șeful MAI.

Candidatul din partea PSRM la primăria capitalei, Ion Ceban a venit cu o reacție la declarația lui Năstase. Acesta a scris pe facebook că „de fapt nimeni nu poate impiedica blocul ACUM să înainteze candidați la viitoarele alegeri locale. Şi eu voi candida indiferent de decizia  blocului ACUM”,  a conchis socialistul.

Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală din Chișinău a publicat lista primilor șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Chișinău, care au solicitat înregistrarea în cursa electorală.

Este vorba de Ion Ceban de la Partidul Socialiștilor și Andrei Donică de la Partidul „Speranța- Nadejda”. Alți patru pretendenți – Ruslan Codreanu, Vladimir Arseni, Alexandru Vizir și Veaceslav Plămădeală și activistul Victor Chironda – vor concura independent.

Nu este clar deocamdată dacă toți cei șase candidați sunt deja înregistrați în cursa electorală, or, candidații independenți, spre exemplu, trebuie să colecteze 12 mii de semnături pentru a fi înregistrați.

Totodată, Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală din Chișinău a publicat și lista pretendenților la funcțiile de consilieri municipali. Astfel, până la data de 6 septembrie au fost înregistrați 52 de candidați din partea PSRM, 26 de candidați din partea Partidului „Speranța-Nadejda” și cinci candidați independenți: Oleg Brega, Mihail Bagas, Vladimir Arseni, Anatoli Zalevschi și Alexandru Vizir.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …