Știrea zilei

Năstase apelează la asistența SUA | VIDEO

Biroul Federal de Investigații ar putea interveni cu suport în cercetarea unor cazuri precum furtul miliardului, Laundromatul și alte scheme privind ruinarea sistemului financiar-bancar în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care spune că a reușit să pună pe agenda oficială a FBI-ului frauda bancară din Republica Moldova, urmând ca ofițerii americani de investigație să acorde asistență autorităților de la Chișinău.

Biroul Federal de Investigații ar putea interveni cu suport în cercetarea unor cazuri precum furtul miliardului, Laundromatul și alte scheme privind ruinarea sistemul financiar-bancar în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care spune că a reușit să pună pe agenda oficială a FBI-ului frauda bancară din Republica Moldova, urmând ca ofițerii americani de investigație să acorde asistență autorităților de la Chișinău.

Pe pagina sa de Facebook, Năstase spune că, în cadrul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, a avut întrevederi cu funcționari ai FBI și le-a înmânat o scrisoare prin care solicită partenerilor americani să ofere suportul în localizarea și aducerea în fața justiției din Republica Moldova a tuturor celor care au comis aceste fărădelegi. „Am primit asigurări că FBI ne va oferi întreg sprijinul pentru ca în țara noastră să se facă în sfârșit dreptate”, a scris Andrei Năstase.

Solicitarea de suport din partea partenerilor din afară, ar fi calificată de către Năstase drept merit personal. În acest sens, ministrul a mai scris pe pagina sa de Facebook:

ANDREI NĂSTASE, ministru al Afacerilor Interne: „La mai puțin de 100 de zile de la preluarea mandatului, reușesc să îndeplinesc unul din cele mai importante deziderate ale celor care la 6 septembrie 2015 au votat Proclamația Marii Adunări Naționale pentru izbăvirea statului de captivitatea oligarhiei criminale.”

Viceprim-ministrul Andrei Năstase și prim-ministrul Maia Sandu, împreună cu mai mulți membri ai Cabinetului de Miniștri întreprind o vizită în Statele Unite ale Americii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO | Ilan Șor prezintă o nouă dovadă incontestabilă a presiunilor pe care le exercită Dodon asupra Curții de Apel Cahul

Liderul Partidul Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce …