Știrea zilei

Năstase a depus un denunț la Procuratură împotriva lui Igor Dodon | VIDEO

Președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratură împotriva lui Igor Dodon. Se întâmplă după ce fostul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni televizate, că președintele țării s-ar fi interesat de ce nu sunt inițiate dosare penale pe numele liderului PPDA. Solicitată de reporterul postului nostru de televiziune, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a confirmat că denunțul lui Andrei Năstase a fost recepționat.

După dezvăluirile făcute de Morari, Andrei Năstase a depus un denunț pe numele președintelui țării și a solicitat să fie tras la răspundere pentru imixtiune în activitatea Procuraturii. Mai mult, în demersul adresat către procurorul general, Alexandru Stoianoglo, liderul PPDA cere să fie investigată implicarea lui Igor Dodon în selectarea lui Stoianoglo în calitate de procuror general, dar și influențarea factorilor de decizie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că, fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate că, anul trecut, s-a întâlnit de două ori cu președintele

Igor Dodon, la reședința sa de la Condrița. În una dintre întâlniri, șeful statului l-ar fi întrebat pe Morari de ce nu se fac investigații în privința liderului PPDA, Andrei Năstase, în baza mai multor informaţii şi sesizări. În replică, Morari i-ar fi spus lui Dodon că acest lucru va fi posibil, după ce vor fi efectuate investigații în ceea ce privește finanțarea PSRM.

De cealaltă parte, șeful statului a recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a întâlnit cu Viorel Morari, dar nu își amintește de câte ori. De asemenea, Igor Dodon a declarat că a glumit atunci când ar fi spus despre cercetarea lui Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …