29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Mulțimi de oameni și-au luat rămas bun de la ilustrul interpret Ștefan Petrache | VIDEO Update

Sute de oameni, admiratori fideli ai creației sale, prieteni, rude și colegi de scenă l-au petrecut astăzi pe ultimul drum pe ilustrul interpret de muzică ușoară Ștefan Petrache. De dimineață, la Biserica ”Sfânta Teodora de la Sihla”, unde a fost adus corpul neînsuflețit al interpretului, a avut loc un serviciu divin. Cortegiul funerar s-a deplasat apoi spre Palatul Național „Nicolaie Sulac”, unde toți cei prezenți i-au adus un ultim omagiu. Ștefan Petrache a fost fi înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din Capitală.

Prieteni, rude, cunoscuți sau admiratori ai inconfundabilei voci a lui Ștefan Petrache și-au luat adio de la ilustrul interpret.

VALENTINA COJOCARU, interpretă:  Am pierdut un mare, mare prieten, coleg și interpret. Nestinsă să-i fie amintirea și Dumnezeu să-l ierte.

ADRIAN URSU, interpret: A cântat cu mult suflet mereu și mă bucur să fiu printre artiștii căruia i-a încredințat una dintre melodiile sale, melodia ”În august”.

NICOLAE BOTGROS, dirijor:  Fiecare om poartă cu el o taină, poartă o taină sufletească. El a purtat o taină grea, și-a căutat prieteni, și-a căutat oameni de măsura lui, dar din păcate sunt mai puțini așa oameni cum a fost Ștefan Petrache.

ADRIANA OCHIȘANU, interpretă: Este regele muzicii ușoare și, cu regret, a plecat cel care a dus și a contribuit la muzica ușoară foarte mult.

Au venit să-și ia rămas bun și să-l petreacă pe ultimul drum și oficiali.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: Este un mare regret că a plecat în neființă, rămâne cu siguranță numele lui scris cu litere mari și cu litere de aur în istoria culturii.

MIHAI GHIMPU, ex-președinte PL: A fost și cred că rămâne unul dintre cei mai vocali cântăreți ai limbii române. 

Durerea și golul lăsat sunt cel mai mult simțite de rude și prietenii apropiați.

CONSTANTIN TAMPIZA, nașul interpretului: Dacă se așeza cu Raisa și interpretau ”S-au scuturat toți trandafirii” – tremurai, tremurai de armonie, tremurai de sufletul acestui mare om al culturii. Adio, prietene!

ION PALANCICA, prieten și vecin al interpretului: Ștefan, am să vin la Armenească și am să-ți spun ”Bună Ziua!”. Dumnezeu să-l odihnească în pace. 

Numele compozitorului și interpretului Ștefan Petrache va dăinui, dovadă fiind creațiile sale nemuritoare, care ni le-a lăsat ca moștenire, piesele ”De-aș avea”, ”În august”, ”Chemarea casei părintești”, ”Ce-aș fi fost”, ”Crede-mă”, ,„Adevăruri”, „Și dacă ramuri bat în geam”.

Ștefan Petrache s-a născut la 8 mai 1949 în satul Vânători. În anul 1983 a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” de la Chișinău. Pe parcursul anilor 1982-1987 a fost director artistic și solist al formaţiei „Plai”, create de el. Artistul a mai fost vocalistul trupei Noroc și solistul trupelor „Orizont” și „Contemporanul”, dar a devenit celebru cu grupul ”Noroc”. Inima marelui artist a încetat să mai bată pe 13 ianuarie, după ce în ultimii ani a dus o luptă grea pentru viață. Ștefan Petrache a fost înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din Capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Guvernul a decis: Pînzari, restabilit și eliberat din funcția de șef al IGP

Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcția de șef al IGP pe Alexandru Pînzari, după …