Știrea zilei

Ministrul Aureliu Ciocoi rămâne în funcție | VIDEO Update

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, rămâne în funcție. Moțiunea simplă depusă de PAS și PPDA împotriva acestuia nu va fi examinată de deputați.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece nu conține argumente clare și motivele care ar duce la demisia ministrului.

În replică, deputatul PPDA Alexandru Slusari a declarant că nu înțelege argumentele juridice pentru care moțiunea nu a fost acceptată.

Amintim că deputații PAS și PPDA au decis să ceară demisia luI Ciocoi ca urmare a declarațiilor scandaloase făcute de acesta pe marginea conflictului armat de pe Nistru. Oficialul a spus anterior că Federația Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, motiv pentru care nu trebuie privită ca un stat agresor. Declarațiile acestuia au provocat mai multe critici în societate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Decizie de ultimă oră la CC: Președintele țării poate fi suspendat și demis, dacă nu acceptă candidatura majorității parlamentare la funcția de prim-ministru

Președintele țării poate fi demis sau suspendat, dacă nu acceptă candidatura majorității parlamentare la funcția …