Știrea zilei

Moțiunea Blocului ACUM împotriva lui Gaiciuc a fost scoasă de pe rol | VIDEO

Moțiunea simplă împotriva ministrului Gaiciuc, care admiră militarii separatiști din Donbas, a fost ignorată de Parlament. Subiectul nici nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței și a fost întors autorilor, pe motiv că nu este îndreptat spre politica Guvernului.

Deși vicepreședintele parlamentului, Mihai Popșoi a insistat pe includerea moțiunii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului, Ion Creangă, a explicat că moțiunea a fost expertizată de către Direcția Juridică și s-a constatat că este o moțiune individuală.

MIHAI POPȘOI, vicepreședintele Parlamentului: „Acele declarații ale domnului Gaiciuc prin care dumnealui s-a solidarizat cu separatiștii din Donbas nu pot fi trecute cu vederea.”

ION CREANGĂ, șef Direcție generală juridică a Secretariatului Parlamentului: „Nu este o moțiune îndreptată înspre politica Guvernului, de aceea, ea nu poate fi introdusă în procedura legislativă și remisă autorilor înapoi.”

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: „Dacă ea nu a fost admisă în procedura legislativă, nici nu o supun votului.”

Amintim că săptămâna trecută, Blocul ACUM a depus o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Legislatorii îl acuză că simpatizează separatiștii din Donbas. Contactat de postul nostru nostru de televiziune, Victor Gaiciuc ne-a declarat că nu poate comenta situația, deoarece se află într-o ședință.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Marina Tauber: Partidul ȘOR nu urmărește vectori geopolitici, dar lucrează pentru binele cetățenilor și al țării

Partidul Politic „ȘOR” este o formațiune care optează pentru relații bune și în avantajul Republicii …