Știrea zilei

Morari, chemat de două ori la discuții de Dodon. Ce îl interesa pe președinte

Ex-procurorul-şef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, recunoaşte că a fost chemat de două ori de preşedintele Igor Dodon „la covor”. O întrevedere a avut loc la Preşedinţie, iar alta – la Reşedinţa de stat de la Condriţa. Aceste dezvăluiri au fost făcute în aseară, la o emisiune de la un post privat de televiziune, scrie ziarulnational.md.

Potrivit lui Morari, şeful statului s-a interesat, printre altele, de ce nu este investigat liderul PPDA, Andrei Năstase, după ce în presă au apărut informaţii compromiţătoare despre acesta.

Morari a precizat că Igor Dodon s-a interesat și de soarta judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală: „Era interesat dacă dosarele celor doi nu vor influența Adunarea Generală a Judecătorilor”.

Cea de-a doua întâlnire dintre Morari şi Dodon a avut loc în noiembrie 2019. Atunci Dodon i-ar fi spus lui Morari că anume Alexandr Stoianoglo ar urma să fie procuror general.

„Era cu două săptămâni înainte de a fi numit Alexandr Stoianoglo în funcţie. Dar obiectiv vorbind, probabilitatea ca Stoianoglo să fie numit procuror era mare atunci”.

La întâlnirile cu şeful statului au participat şi persoane din anturajul acestuia, dar Morari nu a vrut să spună despre cine e vorba.

În schimb, Morari a spus că Dodon l-a întrebat de ce PA nu se sesizează în privinţa lui Andrei Năstase. „M-a întrebat de ce nu facem investigații, după ce au apărut niște așa-zise știri, pretinse investigații pe niște site-uri obscure. Am zis, sigur, facem, dar facem investigații și cu finanțarea PSRM”, a adăugat Morari.

În aceeași emisiune, Morari a recunscut că s-a întâlnit anterior tete-a-tete și cu Vlad Plahotniuc, dar spune că vorbea doar despre „necesitățile” Procuraturii Anticorupție.

Solicitat de ZdG.md, președintele Igor Dodon declară că nu ține minte de câte ori s-a întâlnit cu șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, și neagă că l-ar fi întrebat pe acesta de ce nu sunt efectuate investigații în privința lui Andrei Năstase.

„Poate de mai multe ori m-am văzut. De câte ori, nu îmi aduc aminte, pentru că eu am întrevederi cu foarte multă lume”, precizează însă președintele Dodon.

De menţionat ca Morari a stat în arest preventiv mai bine de o lună, iar acum se află sub control judiciar în cadrul unui dosar în care este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției.

Amintim că, anterior, la o emisiune televizată, președintele Igor Dodon a negat că l-a chemat la discuții pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova cumpără din China 100 de mii de teste pentru coronavirus

Republica Moldova a comandat din China 100 de mii de teste pentru depistarea infectării cu …