Știrea zilei

Moldovenii nu vor putea intra liber în România și nu vor putea zbura în Turcia încă 2 săptămâni

Cetățenii Republicii Moldova nu vor putea intra liber în România nici după 1 iulie, au anunțat autoritățile de la București. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) din România a publicat lista ţărilor din zona verde de coronavirus, iar R. Moldova nu se regăsește în această listă.

Persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării.

Țările din aşa-numita zonă verde, exceptate de la măsurile carantinării/izolării sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, potrivit listei publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Sănătate publică de la București.

Totodată, regimul de zboruri din Moldova spre Turcia a fost modificat, despre asta a anunțat un operator de turism printr-un mesaj adresat agențiilor de turism partenere din Republica Moldova, transmite Telegraph.md

Astfel, regimul de zbor spre Antalya va începe pe data de 16 iulie, iar în Bodrum pe 22 iulie, conform curselor organizate de către operatorul în cauză.

Această decizie a fost luată în contextul faptului că până pe data de 15 iulie 2020 toți cetățenii veniți în Moldova vor trebui să stea în carantină. De aceea pentru siguranța turiștilor, zborurile vor fi amânate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Case și beciuri inundate. Ploaia din această noapte a făcut ravagii în mai multe localități din țară

Ploaia din noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, precum localitățile …