Știrea zilei

Moldovenii mint că au coronavirus pentru a ajunge ambulanța mai repede la ei

În ultimele 24 de ore au fost 2307 solicitări, pe motiv că au simptomele infecției cu Covid-19 dintre care doar 71 au fost transportați cu suspecții, a anunțat ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, scrie unimedia.info.

„Au fost 2307 de solicitări, iar transportați cu suspecție la Covid-19 doar 71 de pacienți. Esența constă în aceea că mulți dintre cei care apelează, cunoscând că există codul roșu pentru apelurile atunci când există cazuri de suspecți cu Covid-19, oamenii sunt ingenioși menționează că sunt printre suspecți sau chiar infectați cu Covid-19. Ambulanța într-un regim prioritar vine, există rigori de protecție individuală pentru echipajul ambulanțelor, ei se echipează, vin corespunzător la domiciliu ca ulterior să li se invoce că au tensiune sau alte probleme. Este lipsă de responsabilitate, fiecare ambulanță trebui să fie chemata doar în cazurile în care are nevoie de cu adevărat de asistență medicală prespitalicească”, a declarat ministra.

Ieri, au fost confirmate 6 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Astfel, bilanțul a ajuns la 36.

Ieri, primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020. Mai multe măsuri prevăzute în decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un bărbat de 62 de ani din Anenii Noi a fost răpus de Covid-19. Bilanțul deceselor ajunge la 641

Ministerul Sănătății informează despre un alt deces provocat de noul tip de coronavirus. Este vorba …