Știrea zilei

Moldovenii care muncesc oficial în Rusia ar putea primi pensii și alte prestații sociale | VIDEO

Veste bună pentru moldovenii care muncesc oficial în Rusia. Aceștia ar putea primi pensii și alte prestații sociale acordate de autoritățile de la Moscova.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ, privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul asigurării cu pensii.

Astfel, acordul se va aplica pentru Republica Moldova în următoarele cazuri: pensia pentru limită de vîrstă, cea de dizabilitate, de urmaș, pensia și indemnizația de dizabilitate cauzată de accidente de muncă sau boli profesionale, ajutorul de deces.

În cazul Federației Ruse este vorba despre pensiile de asigurare pentru limită de vîrstă, de dizabilitate, de asigurare de urmaș, plata fixă la o pensie de asigurare, majorarea plății fixe și suplimentul la o pensie de asigurare, pensiile și plățile de acumulare finanțate din fondurile de economii de pensii, pensiile sociale, suplimentul social la pensii și ajutorul social de deces.

Acordul se va aplica persoanelor asigurate, cetățeni ai Republicii Moldova sau Federației Ruse, precum și membrilor famiilor acestora.

Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu 13 state.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …