Știrea zilei

Moldovenii, afectați și economic de COVID-19. Avertisment: Numărul şomerilor va creşte şi în următoarea perioadă | VIDEO

Pandemia de coronavirus nu loveşte doar în sistemul de sănătate. Din cauza virusului periculos, oamenii îşi pierd locurile de muncă şi veniturile. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, de la începutul lunii aprilie şi până în prezent, aproape 14 mii de moldoveni au fost înregistrați cu statut de șomer.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă, cei mai mulți cetățeni care nu au un loc de muncă sunt în municipiile Chișinău, Bălți, Ungheni și raioanele Ocnița, Drochia, Fălești și UTA Găgăuzia. Directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului, Vladislav Caminschi, susține însă că numărul şomerilor va creşte şi în următoarea perioadă.

VLADISLAV CAMINSCHI, director executiv al CNPM: „Noi suntem într-o perioadă de recesie şi recuperarea va fi nu chiar aşa de rapidă cum ne-am gândit noi. Întreprinderile care îşi vor relua activitatea îşi vor revedea toate posibilităţile lor şi scăderea activităţii economice şi posibilităţile. Încă va fi o perioadă de timp în care se vor mai rezilia contractele de muncă.”

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 1,6 miliarde de oameni din întreaga lume ar putea rămâne fără locuri de muncă. Asta înseamnă că jumătate din forţa de muncă disponibilă ar putea rămâne fără un job.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Viceguvernatorul BNM, Cristina Harea, și-a dat demisia

După aproape patru ani de activitate la BNM, Cristina Harea părăsește fotoliul de viceguvernator. În …