Știrea zilei

Moldoveni reveniți din Italia și Coreea, testați la prezența coronavirusului | VIDEO

Șapte persoane din Moldova au fost testate la prezența coronavirusului de tip nou. Șase dintre acestea au revenit recent din Italia, iar una, din Coreea. Potrivit Ministerului Sănătății, testele au arătat rezultate negative în toate cazurile.

Printre cele șapte persoane, testate la noul virus, se numără și femeia din Strășeni, care a revenit recent din Italia. Acestea s-au adresat la medic cu simptome asociate infecției cauzate de coronavirusul de tip nou, după care au fost testate. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, fiind audiată, joi, în Parlament, a anunțat că până acum, în Moldova nu există niciun caz de infecție cu acest virus periculos.

Între timp, tot mai mulți moldoveni revin acasă, inclusiv din zonele de risc. Datele Poliției de Frontieră arată că, în ultimele 24 de ore, au intrat în țară aproape 18 500 de persoane. Pe cale aeriană au venit aproape 2200 de persoane, dintre care 275 din Italia. Toți pasagerii au completat fișe epidemiologice și au efectuat termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

Autoritățile au declarat Cod galben la nivel național, în condițiile în care există un posibil risc de declanșare a urgenței de sănătate publică, după ce în Italia, țară în care sunt mulți moldoveni, se constată o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Reprezentanții Ministerului Sănătății dau asigurări că țara noastră este pregătită să facă față virusului periculos, spitalele dispun de rezerve suficiente de preparate, iar instituţiile medicale sunt asigurate cu echipament special de protecţie.

Autoritățile mai spun că în Moldova există un singur producător de măști antivirale, care confecționează o cantitate insuficientă pentru a acoperi necesitățile, restul articolelor sunt importate. Iar din cauza coronavirusului, prețul de import al măștilor s-a majorat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministra Sănătății: 62 de persoane sunt în stare gravă, iar alte 2 au fost vindecate

62 de persoane, internate la instituțiile strategice din Chișinău, sunt în stare gravă. Totodată, alte …