Știrea zilei

Moldoveanca infectată cu coronavirus: „Nu am febră, am sufletul distrus!” | VIDEO

Moldoveanca infectată cu noul coronavirus este izolată la domiciliu său din Italia și se simte bine. Aceasta a declarat presei italiene că, pentru ea, este mult mai dureroasă pierderea bătrânei, răpusă de virus, decât boala contractată de la cea de care avea grijă. Totodată, autoritățile din peninsulă informează că cea de-a doua moldoveancă, la fel, care a fost în contact cu italianca, nu este infectată cu noul coronavirus. Între timp, numărul de îmbolnăviri în Italia, Franța și Germania crește, iar cel al deceselor, în întreaga lume, lume a depășit cifra de 3000 de victime.

Potrivit presei din Italia, cel puțin, 13 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în mare parte, este vorba de personal al spitalului din Treviso, după ce au intrat în contact cu pensionara italiană de 75 de ani. Bătrâna suferea de Alzheimer și nu a murit din cauza virusului, ci din cauza complicațiilor, au precizat autoritățile. Totodată, femeia din Moldova, care s-a a contractat virusul periculos de la bătrână a oferit o primă declarație presei din Italia și a precizat că „nu are febră, ci are sufletul distrus”, pentru că a pierdut un om drag – italianca pe care o îngrijea zi și noapte.

Între timp, în Italia, numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 50% într-o singură zi ajungând la peste 1.700 de cazuri, iar cel puțin, peste 30 de oameni au murit. Regiunile cele mai afectate rămân a fi Lombardia, Veneto şi Emilia-Romagna. În Lombardia, e posibil ca un întreg spital să fie alocat pacienților infectați cu noul coronavirus. Localitățile din nordul Italiei rămân în carantină, cu restricții de circulație, care afectează, în total, circa 100 000 de oameni.

Autoritățile au decis să închidă Scala din Milano, iar slujbele din biserici vor fi oficiate fără credincioși. Chiar și Papa Francisc acuză o răceală și tusă, care îi îngrijorează pe mulți, acesta fiind nevoit să-și anuleze programul din zilele următoare.

Între timp, în China se păstrează trendul descendent al epidemiei cu noul tip de coronavirus. În schimb, în Coreea de Sud, situația pare să fi scăpat de sub control, fiind raportate peste 3 100 de îmbolnăviri și 17 decese, de la începutul crizei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Piețele și centrele comerciale din Chișinău revin la programul obișnuit. Accesul copiilor până la 7 ani, interzis

Din 01 iulie 2020, piețele și centrele comerciale din municipiul Chișinău își vor relua programul obișnuit de muncă. …