Știrea zilei

„Moldovagaz” are un nou președinte

Vadim Ceban este noul director al SA „Moldovagaz”. Despre acest lucru s-a anunțat printr-un comunicat al instituției.

Dânsul a fost prezentat colegilor de către ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan: „ … în această perioadă dificilă, noua conducere a SA „Moldovagaz” trebuie să elaboreze propuneri eficiente de soluționare a problemelor acumulate, aferent complexului de gaze al Republicii Moldova „.

La rândul său, Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” Vadim Ceban a dat asigurări, că „… în activitatea sa, va întreprinde toate eforturile necesare pentru a asigura adoptarea de către acționarii majoritari a soluțiilor coordonate, aferent problemelor-cheie în activitatea întreprinderii, subliniind, că principala problemă la ziua de azi, care necesită soluţionare neîntârziată, este asigurarea neîntreruptă a livrărilor de gaze naturale către consumatorii republicii”, în același timp accentuând, că „în toate, contează pe sprijinul nemijlocit al colectivului SA „Moldovagaz”, care este format din oameni profesioniști”.

Amintim că despre candidatura sa, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat în luna iulie, după o vizită întreprinsă la Moscova, scrie unimedia.info.

De menționat că această funcție de director la SA ”Moldovagaz” a devenit vacantă în mai 2018, când Vasile Botnari a fost numit director la SIS.

Pentru ca să ajungi la funcția de președinte, Guvernul vine cu propunerea candidaturii pentru această funcție, iar ”Gazprom” poate accepta sau respinge candidatura propusă de Executivul de la Chișinău. La final, decizia este luată la Consiliul Directorilor al ”Gazprom”, în coordonare cu Guvernul de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Soroca: O femeie a murit după ce casa i-a luat foc

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …