Știrea zilei

Moldova, asaltată de polițiști în căutare de droguri. Actuala guvernare se inspiră de la fosta guvernare? | VIDEO

Moldova este asaltată de către polițiști. Peste 200 de oameni ai legii efectuează percheziții pe întreg teritoriul țării, în căutarea stupefiantelor. Până acum au fost reținute 13 persoane, anunță poliția. Operațiuni ample de combatere a drogurilor au fost inițiate încă de fosta guvernare, la cererea lui Vlad Plahotniuc, atunci fiind ridicate narcotice de milioane de lei.

Cu doar câțiva ani în urmă, democratul Vlad Plahotniuc declara război grupărilor criminale, care protejează afacerile cu droguri pe teritoriul țării, în cadrul operațiunilor fiind reținute sute de persoane, inclusiv polițiști care protejau aceste scheme și ridicate tone de droguri în valoare de milioane de lei.

Acum, poliția anunță o operațiune amplă în care sunt implicați peste 200 de polițiști care efectuează zeci de percheziții în 26 de raioane ale țării; până acum fiind ridicate peste 7 kilograme de marijuana, dar și heroină, cânepă, mac și alte tipuri de stupefiante.

În total sunt vizate 40 de persoane suspectate de păstrarea și comercializarea drogurilor, iar 13 au fost deja reținute. De asemenea, au fost depistate dispozitive destinate consumului de droguri, arme de foc deținute ilegal și cartușe de luptă.

Operațiunea este efectuată de către Direcția Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu IGP, Serviciul Vamal, Inspectoratele de Poliție și procuraturile din teritoriu. Oficial, în Moldova sunt înregistrați peste 11 mii de consumatori de droguri, în realitatea însă, numărul acestora ar fi de aproape 200 de mii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …