Știrea zilei

Misterul exploziei rachetei rusești: Ce armă testau, de fapt, rușii | VIDEO

Cei cinci specialiști ruși care au murit în explozia produsă săptămâna trecută la o bază navală lucrau la dezvoltarea unor noi armamente. Informația vine de la agenția nucleară rusă Rosatom, care susține că va continua testele până la capăt.

După două zile de tăcere, Rusia a recunoscut că explozia de joi de la o bază de lansare a rachetelor din Nordul îndepărtat a fost nucleară. Într-o declaraţie, agenţia nucleară rusă Rosatom a anunţat că cinci membri ai personalului său au fost ucişi în explozie, adăugând că alte trei persoane au fost rănite.

Preşedintele Donald Trump a confirmat că autorităţile americane au ajuns la concluzia că incidentul de la Arhanghelsk s-ar fi produs în urma exploziei unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară, adăugând că SUA au o „tehnologie similară, deşi mult mai avansată”, relatează Wall Street Journal.

Experții americani consideră că accidentul ar putea avea de-a face cu racheta de croazieră, Burevestnik, prezentantă la începutul anului de Vladimir Putin drept una dintre noile arme invincibile ale Rusiei. Liderul de la Kremlin a afirmat că aceasta are o „rază de acţiune nelimitată” şi este „invincibilă în faţa tuturor sistemelor antiaeriene şi antirachetă existente şi potenţiale”.

Incidentul de tip nuclear intervine într-un moment crucial în competiţia militară dintre Statele Unite şi Rusia.

Administraţia Donald Trump tocmai a finalizat procedura de retragere din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, argumentând că Rusia a încălcat acordul. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va fi nevoită să dezvolte noi tipuri de armament după retragerea SUA din Tratatul INF.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …