Știrea zilei

Miros îngrozitor în Chișinău: Geamuri închise și acuzații. De unde ar proveni mirosul | VIDEO update

Chișinăuienii sunt indignați de mirosul urât din oraș. Mai cu seamă este afectat sectorul Botanica al capitalei, locuitorii căruia în dimineața zilei de vineri nu puteau respira din cauza emanațiilor neplăcute. Unii susțin că mirosul vine de la o fabrică de băuturi alcoolice,  iar alții dau vina pe Stația de Epurare.

Potrivit S.A. „Apă-Canal Chişinău”, apele reziduale din capitală se acumulează în câteva colectoare principale, amplasate pe ambele maluri ale râului Bâc. De acolo apa ajunge în bazinele deschise ale stației de epurare și este purificată. Reprezentanții Apă-Canal dau asigurări că  procesul de  purificare a apelor uzate este în corespundere cu toate regulile.

Ce ține de mirosul neplăcut, de care plâng locuitorii capitalei, acesta este răspândit de curenții de aer care se mișcă în aceeași direcție. Totuși, sursa poluării și a mirosului în cauză nu e neapărat condiționată de activitatea stației de epurare, care acum funcționează în regimul unor parametri  normali – spun cei de la Apă-Canal.

În același timp, furnizorul de apă spune că este gata să colaboreze, în vederea unei verificări a  activității stației de epurare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este …