Știrea zilei

Ministrul Sănătății: Suntem pregătiți pentru faptul că vom avea un număr mai impunător de persoane suspecte | VIDEO

Numărul persoanelor suspecte de contaminare de COVID -19, este în creștere. În această dimineață, cifra a ajuns la 39, printre care 10 copii și două mame. Datele au fost oferite de Ministerul Sănătății, care anunță că, deocamdată, nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare.

27 de persoane dintre cele suspecte sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală, iar 10 copii și două mame, sunt la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Potrivit ministrului Sănătății, tot mai multe persoane care prezintă simptome asociate coronavirusului se adresează medicilor.

VIORICA DUMBRĂVEANU, Ministrul Sănătății: „Persoanele conștientizează, inclusiv mesajele care sunt transmise, riscurile la care se expun și într-adevăr deja vin la instituția medicală, relatează istoricul călătoriilor pe care l-au avut. Noi suntem pregătiți pentru faptul că vom avea un număr mai impunător de persoane suspecte.”

Autoritățile anunță că starea de sănătate primei paciente, care se află la Spitalul Republican, este stabilă, de gravitate medie, iar starea celorlați cinci, internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” este satisfăcătoare.

SERGIU VASILIȚA, director Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”: Starea lor este relativ satisfăcătoare. Cei 2 pacienți care au fost internați mai înainte, 1 pacient – de gravitate medie, dar în dinamică este pozitiv. Referitor la alți pacienți care ieri au fost depistați, starea lor este satisfăcătoare. Febra este de 37-37,2.”

Autoritățile au mai anunțat că joi, în Moldova au ajuns cele o mie de teste pentru confirmarea coronavirusului, oferite de Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, țara noastră a primit un lot de ajutor umanitar cu echipament medical de primă necesitate. Iar în ceea ce privește, revenirea moldovenilor din Italia, ministrul Sănătății precizează că aceștia, deși au fost plasați în carantină în peninsulă, odată ce au intrat pe teritoriul țării sunt obligați să respecte acasă regimul de autocarantină, încă două săptămâni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Locuitorii raionului Orhei: declarăm vot de neîncredere Guvernului Chicu și guvernării

Locuitorii raionului Orhei au declarat vot de neîncredere Guvernului Chicu și guvernării țării pentru abuzurile …