Știrea zilei

Ministrul Sănătății despre alegerile din Hâncești: „Este responsabilitatea altor structuri”

Ministrul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu susține că s-a dorit anularea alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hâncești, însă, potrivit legislației, acest lucru poate avea loc „doar în cazul situațiilor excepționale”.

„Este responsabilitatea altor structuri. Nu am avut pârghiile din punct de vedere legislativ. (…) Există o lacună legislativă și anularea alegerilor poate avea loc doar în cazul unor situații excepționale, cum ar fi stare de război sau o situație critică”, a menționat ministrul, aducând exemplul Franței unde se desfășoară alegerile locale în condițiile răspândirii coronavirusului.

În ceea ce ține de cazul de infectare cu COVID-19 din Hâncești, Viorica Dumbrăveanu susține că cele 45 de persoane care au fost în contact cu persoana respectivă sunt izolate la domiciliu.

Ministrul a menționat că, împreună cu Comisia Electorală Centrală, au fost stabilite mai multe măsuri în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului în procesul organizării alegerilor de astăzi.

radiochisinau.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …