Știrea zilei

Ministrul Sănătății: Ajutați-ne să vă salvăm! | VIDEO

Trei dintre cele 36 de persoane infectate cu COVID-19 rămân în stare gravă, iar una urmează să fie externată dacă rezultatul celui de-al doilea test va confirma însănătoșirea acesteia. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, 21 de cazuri sunt de import, iar 12 sunt de transmitere locală. Cele mai multe persoane infectate cu virusul periculos sunt internate la spitalul Toma Ciorbă din capitală.

Trei persoane dintre cele 36 infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă, iar o persoană urmează să fie externată în cazul în care rezultatele celui de-al doilea test vor confirma însănătoșirea. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, din cele 36 de cazuri infectate cu coronavirus, 21 din ele sunt de import, iar 12 sunt de transmitere locală. Cele mai multe persoane infectate cu virusul periculos sunt internate la spitalul Toma Ciorbă din capitală.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „La spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă avem spitalizate 31 de persoane cu diagnosticul COVID-19, 3 persoane sunt în stare gravă, 2 persoane sunt în stare satisfăcătoare și 2 cazuri în stare medie. La spitalul de Boli Contagioase pentru Copii avem internați, pentru moment, 2 copii în stare medie. Totodată, la spitalul Clinic Republican rămâne o persoană și este în stare satisfăcătoare și testul a arătat negativ. Suntem în așteptarea celui de-al doilea test și, dacă și acesta va fi negativ, persoana va fi externată. Totodată, pe parcursul zilei de ieri de către organele de poliție, în colaborare cu asistența medicală primară au fost monitorizate persoanele care sunt în regim de autoizolare la domiciliu și această monitorizare s-a realizat la 2 149 de persoane. Tot ieri, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru șase persoane care au încălcat regimul de autoizolare. Autoizolați-vă. Respectați regimul de autoizolare. Nu vă expuneți pe dumneavoastră și pe cei din jur riscului de contaminare cu COVID-19. Ajutați-ne să vă salvăm! Ajutați medicii prin responsabilitate și prin respectarea îndrumărilor care vin de la medici.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO