Știrea zilei

Ministrul Justiției: Ultima mișcare pentru eliberarea lui Filat a fost făcută în ultima zi a Guvernului Sandu. Vor fi demisii

Hotărârea instanței pentru reducerea termenului de detenție a fostului premier Vlad Filat a fost luată în două rânduri de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în perioada de guvernare a Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Mai mult, conform deciziei judecătorești, lui Vlad Filat i-a fost ridicată restricția de a ocupa funcții publice. Declarația a fost făcută astăzi de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, scrie deschide.md.

„Pe data de 30 iulie 2019 a fost emisă o primă hotărâre a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care i-a fost redus termenul de detenție, pentru condiții inumane și degradante. A două hotărâre a aceleași instanțe a fost la 12 octombrie în care îi mai reduce o data termenul de detenție, tot pentru condiții inumane”, a spus Fadei Nagacevschi.

Nagacevschi reiterează că ultima mișcare pentru eliberarea lui Filat a fost făcută în ultima zi a Guvernului Sandu.

„La 20 noiembrie 2019, în ziua căderii Guvernului R. Moldova se înaintează de către șeful interimar al Penitenciarului nr. 13 un demers în care solicită eliberarea domnului Filat invocându-se că el și-a ispășit 2/3 din pedeapsă”, a mai spus Nagacevschi.

Potrivit ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, astăzi urmează demisii din cadrul Adiminstrației Naționale a Penitenciarelor, în urma eliberării lui Vlad Filat din închisoare. Potrivit ministrului, eliberarea lui Filat este un caz de rezonanță și Ministerul Justiției ar fi trebuit informat despre acest fapt, scrie unimedia.info.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ședința Parlamentului, boicotată de opoziția parlamentară: „Ceea ce încearcă astăzi să facă Dodon și partidul său este o uzurpare a puterii în stat” | VIDEO

Opoziția parlamentară a boicotat ședința de astăzi a Parlamentului în care Guvernul urma să prezinte …