29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Ministrul Justiției, despre anularea extrădării lui Platon din Ucraina în R. Moldova | VIDEO

Anularea extrădării lui Veaceslav Platon nu este posibilă. O spune ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care mai susține că Platon, omul de afaceri condamnat la ani grei de pușcărie, nu ar trebui să fie eliberat din detenție. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Potrivit lui Vitalie Nagacevshi, nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon, în condițiile în care acesta este condamnat pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să-și ispășească aici pedeapsa. În plus, vorbim despre un cetățean al Republicii Moldova, a precizat ministrul. Mai mult, șeful de la justiție spune că, la fel ca și fostul premier Vlad Filat, Platon încearcă să folosească instrumentul compensatoriu pentru a-și reduce din pedeapsă.

Amintim că, în luna decembrie a anului trecut, Procuratura Generală a Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon autorităților de la Kiev. O scrisoare în acest sens a fost transmisă procurorului general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo.

Recent, serviciul de presă al Procuraturii Generale declara că în cadrul Procuraturii Anticorupție are loc sintetizarea cauzelor pe numele lui Veaceslav Platon și statutului său procesual-penal, după care se va lua decizia dacă acesta va fi extrădat autorităților ucrainene sau nu.

În prezent, Platon este deținut în penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, el având mai multe condamnări pentru escrocherie, spălare de bani și încercarea de a mitui gardieni ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”. Acesta a cerut în instanță reducerea termenului de pedeapsă din cauza condițiilor proaste de detenție, așa cum a procedat și fostul premier Vlad Filat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație proiectului Televiziunii Centrale, „Ora Stelelor”, melodia „Vin Acasă” a cucerit inimile ascultătorilor | VIDEO

Datorită proiectului „Ora Stelelor” de la Televiziunea Centrală, a apărut o melodie care câștigă din …