Știrea zilei

Ministrul Economiei, despre finalizarea construcției gazoductului Iași-Ungheni

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi susține că gazoductul Iași-Ungheni va fi gata în vara acestui an. Potrivit lui Usatâi, compania care execută lucrările de construcție a gazoductului a realizat până acum lucrările în termen. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, scrie ZdG.md.

Recent am primit un raport de la contractorul care execută aceste lucrări. Cu două săptămâni în urmă am avut o ședință în care am discutat toate problemele tehnice. Toate au fost rezolvate. Avem toate premisele ca acest gazoduct să fie finalizat la timp, a precizat Usatâi.

În ianuarie curent, Societatea Națională de Transport (SNT) gaze naturale „Transgaz” din România a precizat că lucrările de construcție a gazoductul Ungheni-Chișinău sunt în grafic pe toate loturile, urmând să fie finalizate până în primul semestru din 2020.

Proiectul Ungheni-Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale cu lungimea de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea Centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni-Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chişinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …