Știrea zilei

Ministrul Apărării: Armata intervine cu tehnică și efectiv pentru a susține medicii în lupta cu COVID-19

Armata Națională a intervenit cu unități de tehnică și efectiv pentru a sprijini autoritățile în lupta cu noul virus COVID -19. Despre aceasta a anunțat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook, scrie deschide.md.

„Microbuze de tip IVECO și Chevrolet au plecat în această dimineață spre instituții medicale precum: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii pentru a asigura transportarea personalului medical la locul de muncă și spre casă”, scrie Pînzari în postarea sa.

În același timp, ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă și duminică, spre casă, pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19. Îmbucurător, testele s-au dovedit a fi negative.

„Declar că și alte vehicule din dotarea Armatei Naționale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituțiile medicale strategice pentru a prelua medicii. Decizia de a oferi unitățile de transport ale Armatei a fost luată urmare a solicitării conducerii Guvernului Republicii Moldova și în special, a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. Este de datoria noastră, a tuturor, să ajutăm cu ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus, să acordăm suport medicilor în această perioadă grea, să le oferim siguranță și ceva mai mult timp pentru familiile lor”, mai scrie ministrul Apărării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

284 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, si alte 5 decese au fost înregistrate

Alte 284 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, …