Știrea zilei

Ministra Sănătății: 22 de persoane sunt spitalizate fiind suspectate de coronavirus

22 de persoane au fost spitalizate fiind suspectate de infecție cu coronavirus. 14 persoane sunt internate la Toma Ciorba, iar alte 8, două mame și șase copii, sunt spitalizate în spitalul de boli infecțioase pentru copii, scrie unimedia.info.

Informația a fost oferită de către Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Dumbrăveanu a mai adăugat că toți cei care au fost spitalizați sunt în stare gravă medie.

„Vreau să aduc o cifră ce ține de Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii. Avem opt persoane. Este vorba despre șase copii și două mame. Este vorba de o mamă cu trei copii, exact când situația era alarmantă în Italia, a mers cu acești copii la cumpărături în Milano. Și acum este printre persoanele care sunt suspectate de coronavirus”, a declarat ministra.

Cel de-al doilea caz. A doua mamă cu copilul său au fost într-o vizită în Italia în perioada când s-a declanșat infecția cu coronavirusus. Toate probele au fost prelevate la persoanele suspecte, iar la ora 16:00 se va anunța rezultatele acestor teste, mai spune ministra.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că de astăzi sunt sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.

Dumbrăveanu a anunțat ieri că încă două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați ieri, la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pavel Verejanu: Reparația arterei importante pentru locuitorii din Orhei este în plină desfășurare | VIDEO

Reparația străzii Valeriu Cupcea din cartierul Lupoaica a municipiului Orhei este în plină desfășurare, iar …