Știrea zilei

Ministerul Finanțelor dă raportul: Suma donațiilor pentru combaterea COVID-19

Donațiile existente pentru combaterea COVID-19 au depășit suma de 25 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor a prezentat o informație cu privire la  încasările la bugetul de stat sub formă de donații și despre repartizarea mijloacelor financiare respective. Potrivit șefilor de la Finanțe, toți banii sunt transferați  în Fondul de Intervenție al Guvernului, scrie agora.md.

Autoritățile subliniază că până în prezent au fost repartizate mijloace financiare în sumă totală de 23,528 milioane lei, încasate sub formă de donații de la persoane fizice și juridice, destinate pentru combaterea COVID-19.

Astfel, prin Hotărârea Guvernului din 10 aprilie 2020 a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,864 milioane lei pentru achiziționarea a 51.428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

De asemenea, prin Hotărârea Guvernului din 17 aprilie 2020 a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenție al Guvernului a sumei de 6 milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

La fel, prin Hotărârea Guvernului din 13 mai 2020 a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenție al Guvernului a sumei de 6,544 milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 409 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

Autoritățile precizează că prin Hotărârea Guvernului din 24 iunie 2020 a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenție al Guvernului a sumei de 5,12 milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 320 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

AGORA precizează că la începutul pandemiei, mai mulți agenți economici din Moldova au donat bani, echipamente și alimente pentru gestionarea infecției. COVID-19. De asemenea, țara noastră a beneficiat de ajutor financiar esențial din partea țărilor partenere.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut

De la începutul anului, datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 0,5% și …