Știrea zilei

Ministerul de Externe confirmă: Prima moldoveancă infectată cu coronavirus

Femeia originară din R. Moldova, care a fost plasată acum două zile în carantină în Italia, unde îngrijea de o bătrână care a murit din cauza infectării cu noul tip de coronavirus este și ea bolnavă, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Autoritățile italiene au informat reprezentanța diplomatică despre rezultatul pozitiv al testului prelevat de la cetățeanca din R. Moldova.

„În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul. În momentul de față, Misiunile Diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

MAEIE susține că cetățeana Republicii Moldova, care îngrijea de italianca infectată, a fost plasată în carantină.

„Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor. Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară. Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice”.

MAEIE informează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență:

Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091;

Consulatul General de la Milano +39 3206108989;

Consulatul din Padova +39 3805905331;

precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

De asemenea, conform ultimelor informații comunicate Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo, cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual.

Misiunea Diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cei trei cetățeni aflați în carantină și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O secție a Spitalului Clinic din Tiraspol a fost izolată după ce un pacient a fost testat pozitiv la COVID-19 | VIDEO

O întreagă secție a Spitalului Clinic din Tiraspol, unde erau tratați bolnavii diagnosticați cu pneumonie, …