Știrea zilei

Peste trei mii de oameni au cerut eliberarea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova | VIDEO update

Mii de oameni și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile majorității parlamentare privind arestarea deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova. Cu pancarte și lozinci, manifestanții s-au adunat în fața Procuraturii Anticorupție, LA UN PROTEST PAȘNIC de susținere a celor două parlamentare și pentru a cere eliberarea lor. Potrivit manifestanților, acțiunile întreprinse de procurori sunt la comandă politică și au scopul de a discredita susținere a celor două parlamentare și pentru a cere eliberarea lor. Potrivit manifestanților, acțiunile întreprinse de procurori sunt la comandă politică și au scopul de a discredita partidul înaintea alegerilor locale.

Protestul de susținere a celor două deputate a durat mai bine de o oră, iar la manifestație au venit oameni din toată țara. Protestatarii au cerut dreptate și spun că acțiunile privind arestul Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova sunt ilegale. Oamenii au scandat împotriva actualei guvernări și spun că Partidul ȘOR este unica formațiune capabilă să producă schimbări în țară.  Cu mesaje în susținerea parlamentarelor au venit și deputații formațiunii politice.

 IGOR HIMICI, deputat Partidul ȘOR: „Ceea ce se întâmplă este o profanare. Și încă odată demonstrează că justiția  noastră este privilegiată. De aceea, nu vom permite ca justiția să facă ce vrea.”

RADU BUȘILĂ, reprezentant Partidul ȘOR: „Vreau să vă întreb, pe toți cei care sunteți aici și cei care sunteți acasă, doamna Marina Tauber este vinovată cu ceva? – NUU – Atunci de ce acești băieți bravi, oameni ai legii, în ghilimele, au reținut-o ca niște tâlhari, ca niște bandiți la drumul mare pe o doamnă respectabilă, responsabilă, care a făcut mii și sute de proiecte  sociale în Orhei, în Jora.”

Manifestanții mai spun că de actualele acțiuni se face vinovată actuala guvernare.

„Ne punem întrebarea de ce când se face ceva bun în Moldova, atunci le dă peste mână. Pe noi ne indignează faptul  ăsta. Cineva încearcă să facă ceva, să arate cum se poate de trăit mai bine, atunci le dă peste mâini, iată îi arestează, îi închid. Nouă asta nu ne place.”

„Noi i-am votat pe acești deputați și trebuie să-i apărăm pe dânșii.  Vin din Orhei și câți primari au fost nu au făcut ca Șor toate drumurile, iazul, pentru  copii a făcut, o bunătate, mâncare mai ieftină.  Ce rău a făcut omul acesta?”

„Ne apărăm deputații, să-i luăm acasă, ne-au luat deputatul. Noi ieri am avut întâlnire la 6.45. am avut cu doamna Tauber și cu domnul primar Verejan, pe sector. Și când am venit ce am găsit. Au arestat-o, au pus-o în mașină, pe noi, au venit mascații și  au început a ne ucide….”

„Un popor care l-am ales pe Ilan Șor, pe doamna Marina, pe doamna Reghina, pe tot partidul lui ”ȘOR”. De ce ei acum ne iau nouă imunitatea pe care noi am votat-o. De ce am votat, pentru ce am votat? Adică noi am votat și Dodon ia imunitatea care noi vai de capul nostru, vai de steaua noastră. Ne ducem și votăm  partidul, să ne dea, să ne facă, unicul partid care face.”

„Am venit ca să scoatem femeile acestea, că ele nu sunt vinovate. Deputații noștri  sunt, care noi, partidul ”ȘOR”, vrem să facem ceva frumos.”

„Nu înțelegem în baza la care acuzații a fost arestată doamna Tauber. Ea a făcut atât de multe pentru oameni în sate. Acolo este curățenie și ordine, a turnat asfalt, a  pus iluminare stradală.”

„Am venit să apărăm pe doamna Marina și Reghina. Că ele au făcut o grămadă de  lucru la noi în oraș. Se râschea orașul nostru cum se râschește Chișinăul vostru.”

Amintim 56 de deputați ai actualei majorități parlamentare au ridicat imunitatea deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova. Cele două au fost reținute în drum spre Orhei de  către procurorii anticorupție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

PCCOCS a descins cu percheziții matinale la Procuratura Anticorupție și CNA

Update // Surse vizate ne-au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu legătură cu …