Știrea zilei

Facebook: Putem confirma că pana nu a fost legată de un atac cibernetic | VIDEO Update

Compania Facebook susține că problemele de accesare a rețelei, pe care le-au întâmpinat miercuri, utilizatorii din diverse părţi ale lumii, nu au fost din cauza unui atac cibernetic. Responsabilii însă, nu au oferit mai multe detalii. Rețelele de socializare Facebook și Instagram au căzut inclusiv în Republica Moldova. Utilizatorii nu au putut deschide sau încărca informații pe conturile lor, timp de câteva ore.

Miercuri, timp de mai multe ore, rețelele de socializare Facebook şi Instagram nu au putut fi accesate din mai multe ţări din Europa, numeroase state din America de Sud şi din SUA.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea și utilizarea aplicațiilor. Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil”, au transmis reprezentanții Facebook într-un comunicat oficial pe Twitter.

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte rețele sociale, compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS care reprezintă o tehnică folosită de infractori pentru a întrerupe funcționarea site-urilor web sau pentru a le face să cadă. Funcționează prin trimiterea a milioane de solicitări de pagini către un site web, până când, în final, site-ul cedează. Afectați de problemele legate de accesarea și utilizarea Facebook au fost și internauții din țara noastră, aceștia reclamând faptul că nu pot posta sau nu pot răspunde mesajelor primite pe rețeaua de socializare.

Precizăm că Facebook are, lunar, peste 2 miliarde de utilizatori activi în întreaga lume. Instagram este parte a companiei lui Mark Zuckerberg, înfiinţată în 2004. Şi această platformă are mai mult de 2 miliarde de utilizatori activi în întreaga lume.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Gala premiilor Oscar 2020 a stabilit un record negativ

A 92-a gală a premiilor Oscar, transmisă duminică noaptea pe durata a trei ore și …