Știrea zilei

Mihai Popșoi: Igor Dodon a insistat pentru formarea coaliției PSRM-ACUM pentru a-și salva soția și fratele de pușcărie | VIDEO

Președintele Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor, a insistat pentru formarea coaliției PSRM-ACUM, inclusiv, pentru a-și salva soția și fratele de pușcărie. Cel puțin, asta declară deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, care a decis să facă dezvăluiri în public, după ce soția șefului statului, Galina Dodon, l-a acționat în judecată. Motivul care a supărat-o pe prima doamnă este că, anterior, Popșoi a declarat că o coaliție dintre ACUM și PSRM ar fi dificilă, din motiv că Galina Dodon are dosare penale. Totuși, într-un final, membrii blocului au închis ochii la fărădelegi și au pus pe roate coaliția de guvernare cu PSRM.

Potrivit deputatului PAS Mihai Popșoi, la ședința de constituire a coaliției de guvernare dintre Blocul ”ACUM” și PSRM, din data de 8 iunie, anul trecut, la care a participat și președintele Igor Dodon, șeful statului era foarte agitat.

MIHAI POPȘOI, deputat PAS: La acea ședință, domnul președinte Dodon tremura ca varga și îi tot spunea doamnei Sandu și domnului Năstase, care erau alături: Domnilor, voi mergeți până la capăt? Pentru că eu merg până la capăt, nu am cale întoarsă, altfel Plahotniuc o să mi-o aresteze pe Galina și pe fratele meu.

Deputatul a făcut aceste dezvăluiri în contextul în care prima doamnă a țării l-a acționat în judecată pentru defăimare. Potrivit lui Popșoi, acesta în cadrul unui protest a declarat că o coaliție între „ACUM” și PSRM este foarte dificilă, atât timp cât Galina Dodon are dosare penale. Deputatul spune că a făcut aceste afirmații în baza unor informații apărute în presă, surselor din procuratură, dar și confirmărilor pe care le-a primit din partea a zeci de socialiști, inclusiv din conducerea PSRM.

Acesta spune că a aflat despre acționarea sa în judecată în timp ce coaliția cu socialiștii era deja formată, însă a primit asigurări de la avocații familiei Dodon că acest caz va fi rezolvat. Totuși, în luna decembrie, Popșoi ar fi primit o citație prin care era informat că în luna septembrie a avut loc o ședință de judecată în lipsa sa.

MIHAI POPȘOI, deputat PAS ”Îmi exprim amuzamentul față de această situație comică, dar și tragică, pentru că Dodon acuză pe cineva de minciună și de defăimare, pe când dumnealui știe foarte bine că acest lucru este adevărat.”

Reprezentantul PAS a făcut referire și la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia au fost identificate 29 de persoane care vor audiate în cadrul dosarului privind finanțarea ilegală a PSRM. În lista, făcută publică anterior, se regăsește și numele Galinei Dodon, soția președintelui. Mihai Popșoi a adăugat că modul în care va fi investigat acest dosar către Procuratura va demonstra independența actualului procuror general.

Am încercat să obținem o reacție de la purtătorul de cuvânt al președintelui, însă Carmena Sterpu nu a răspuns apelurilor noastre, iar ulterior ne-a comunicat într-un mesaj că Președenția nu comentează acuzațiile și declarațiile opoziției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”