Știrea zilei

Mihai Ghimpu: Un președinte de partid de guvernare nu poate fi ministru de Interne | VIDEO

Ingerință politică crasă! Așa a calificat preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu întâlnirea pe care a avut-o ministrul de Interne, Andrei Năstase cu şeful SIS și procurorul general interimar. În opinia liberalului, Năstase, pe care îl numește ”Coordonatore”, trebuie să-și dea demisia. Solicitat pentru comentarii, Andrei Năstase s-a declarat foarte ocupat, dar a promis să revină cu o reacție.

Într-o postare pe Facebook, Mihai Ghimpu notează că, la o întâlnire solicitată de Andrei Năstase, acesta le-ar fi cerut actualului director SIS și șefului interimar de la Procuratura Generală să nu accepte ingerințe politice în activitatea lor.

Potrivit liberalului, în calitatea sa de ministru, Năstase nu avea niciun drept să-i convoace pe cei doi oficiali. Totuși, aceștia au acceptat solicitarea, pentru că aceasta a fost făcută din partea președintelui unui partid de guvernământ, conchide Ghimpu, ceea, ce în opinia sa, înseamnă ingerință politică crasă!

Mai mult, acesta crede că Năstase nu i-a convocat ca să le spună să nu accepte comenzi politice, ci invers: să le dea indicații ce trebuie să facă, comparând-ul cu eroul principal din romanul criminal “Nașul” al lui Mario Puzo.

”În consecință, din punct de vedere al statului de drept, un președinte de partid care ajunge la guvernare, nu poate fi ministru de interne, pentru că mâna lui politică devine guvernare, nu poate fi ministru de interne, pentru că mâna lui politică devine forte și în orice moment poate strangula concurenții săi politici. Așa că Năstase trebuie să-și deie demisia din funcția de ministru de interne”, menționează politicianul.

MIHAI GHIMPU:

”Consider, că din punct de vedere al statului de drept, un Președinte de partid care ajunge la guvernare, nu poate fi ministru de interne, pentru că mâna lui politică devine forte și în orice moment poate strangula concurenții săi politici. ”

Am insistat să obținem reacția lui Andrei Năstase, însă șeful de la MAI ne-a declarat că este foarte ocupat.

ANDREI NĂSTASE, ministrul Afacerilor Interne:

„Vă rog să înțelegeți că sunt foarte ocupat. M-ați sunat deja de vreo 40 de ori și nu mai pot… Credeți-mă, sunt ocupat dacă nu răspund. Sunt foarte ocupat, când am să pot, am să revin cu un telefon.”

Ministrul de Interne, Andrei Năstase s-a întâlnit luni cu directorul Serviciului de Informații și Securitate și cu procurorul general interimar pentru a pune la cale o colaborare eficientă între aceste instituții. Declarația îi aparține lui Andrei Năstase, care i-ar fi asigurat pe cei doi că Guvernul și politicienii nu vor interfera în activitățile acestor instituții.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO Amenzi de zeci de mii de lei pentru mai mulți șoferi de troleibuz din Bălți

Mai mulți șoferi de troleibuz din Bălți au fost amendați, sâmbătă, 23 mai, cu zeci …